Na diaľnici pri Malom Šariši otvoria dve čerpacie stanice pohonných hmôt

13.06.2013 Prešov

Bratislava/Prešov 13. júna (TASR) – Na východnej diaľnici D1 Prešov – Svinia otvoria v piatok (14. 6.) dve nové čerpacie stanice pohonných hmôt. Ich vybudovanie je prínosom hlavne pre vodičov, ktorí jazdili cez Prešov a v prípade, že chceli natankovať, museli krátky diaľničný úsek obísť alebo boli nútení zložitým spôsobom vracať sa na diaľnicu.
Hovorca Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Marcel Jánošík informoval, že NDS a spoločnosť Slovnaft v piatok slávnostne otvoria dve nové čerpacie stanice na obojstrannom diaľničnom odpočívadle Malý Šariš.
„Program slávnostného otvorenia sa začína o 10.00 hodine a počas neho sú pre motoristov pripravené zaujímavé aktivity zamerané na zvýšenie bezpečnosti cestnej premávky. Jeho súčasťou bude o 14.00 hodine aj simulovaný zásah hasičov na odpočívadle v smere z Prešova do Levoče,“ spresnil Jánošík.
Doplnil, že toto veľké obojstranné odpočívadlo bolo vybudované v rámci úseku diaľnice D1 Svinia – Prešov (západ). Výstavba tohto 7-kilometrového úseku sa začala v roku 2005 a do užívania bol odovzdaný v júni 2010. Nachádza sa tu jedna mimoúrovňová križovatka, päť mostných objektov a obojstranné odpočívadlo.
Úsek pri vjazde do Prešova v smere od Levoče je stále nedokončený, pretože výstavbu zdržiava vysporiadanie pozemkov. Na tento úsek diaľnice v smere na západ bude nadväzovať úsek Svinia Fričovce, ktorý je vo výstavbe.
 

Vyberte región